Economica Hungarica Alapítvány: május 3-áig lehet pályázni

Képgaléria

Economica Hungarica Alapítvány: május 3-áig lehet pályázni

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája alapján, a magyar kormány jóvoltából az Economica Hungarica Alapítvány kiírta legújabb pályázatát két kategóriában, amelyekre a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. május 3-án 14 óráig lehet jelentkezni.

 

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája alapján 2017 őszén indult a horvátországi gazdaságfejlesztési program, amelynek célja, hogy gazdaságilag is megerősítse és a szülőföldjén tartsa a magyar közösséghez tartozókat. Magyarország kormánya partnerszervezetén, az Economica Hungarica Alapítványon keresztül biztosította a támogatást a horvátországi magyar vállalkozók, gazdálkodók számára. Az alapítvány 2017 óta 14 körben összesen több mint 1000 projektet gondozott, és az elmúlt évek során 11,5 millió eurónyi támogatás valósult meg.

 

Palizs-Tóth Hajnalka, az Economica Hungarica Alapítvány igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, a legújabb kiírásukat két kategóriában hirdették meg, és mezőgazdasági gépekre, kapcsolható eszközökre, tenyészállat-állomány bővítésre és többéves ültetvények beszerzésére, valamint családi és kisvállalkozások eszközbeszerzésére lehet pályázatot benyújtani.
– Ami a jelen pályázatot illeti, maximum 75%-os vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelyet előlegként egy összegben folyósít az Alapítvány, utólagos elszámolási kötelezettséggel, minimum 25%-os önrész mellett. Ha a pályázó jogosult az ÁFA visszaigénylésére, akkor csak a beszerzendő eszköz(ök) nettó értékében kaphat támogatást. Maximum 5 eszközre lehet pályázni. A pályázati feltételek és a kiírás teljes szövege honlapunkon részletesebben olvasható, ahol szerepelnek az elérhetőségeink is. Arra kérek mindenkit, hogy a hatékony ügyintézés érdekékben, és hogy kellő időnk legyen minden pályázóra, előzetes, telefonon való egyeztetés után keresse fel az irodánkat– mondta Palizs-Tóth Hajnalka, aki hozzátette, hogy ami a mezőgazdaságiföld-vásárlási pályázatot illeti, jelenleg az első körben benyújtott igények elbírálása zajlik, de még lehet rá jelentkezni szeptember 16-ig. Valamint továbbra is figyelik a horvátországi pályázatokat, és segítenek az azokra való jelentkezésben is.

 

 


15.04.2024.