Az EHA csapata továbbra is segíti a horvátországi magyar gazdálkodókat

Képgaléria

Az EHA csapata továbbra is segíti a horvátországi magyar gazdálkodókat

Hétről hétre olvashatják lapunkban az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) pályázatfigyelő rovatát, amelyben az aktuális kiírásokra hívják fel gazdálkodóink figyelmét. A tájékoztatás mellett a pályázatírásban is segítenek. Az újdonságokról Palizs-Tóth Hajnalka, az Economica Hungarica Alapítvány igazgatója tájékoztatott.

A horvátországi magyarság számára komoly segítséget jelent a magyar kormánynak a HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája alapján 2017 őszén indult horvátországi gazdaságfejlesztési programja, amelynek célja, hogy gazdaságilag is megerősítse és a szülőföldjén tartsa a magyar embereket.

Magyarország kormánya partnerszervezetén, az Economica Hungarica Alapítványon (EHA) keresztül biztosítja a támogatást a horvátországi magyar vállalkozók számára. Az alapítvány 2017 óta 14 körben összesen több mint 1000 projektet gondozott.

– 2023 az ünnepélyes átadók éve volt nálunk, öt nagyléptékű projekt végére tettünk így pontot. Ezzel olyan több millió eurós beruházások valósultak meg, amelyek nemcsak a tulajdonosoknak jelentenek sokat, hanem az egész közösségünknek is – mondta Palizs-Tóth Hajnalka, az EHA igazgatója. Hozzátette azt is, hogy emellett folyamatosan figyelik az igényeket, és szolgáltatásaikkal próbálják azokat kielégíteni.

– Tavaly november óta figyeljük a horvátországi pályázatokat, pályázatírás és -kezelés útján támogatjuk a magyar gazdákat. Ezzel kapcsolatban azt tapasztaljuk, meg a számok is azt mutatják, hogy nehezen vállalkoznak a magyar gazdák a horvát pályázatokon való jelentkezésre, e téren szerettünk volna segíteni. Eddig 5 pályázatot készítettünk el, ezt a tevékenységünket a jövőben is folytatjuk és újabbakat is tervezünk – tette hozzá Hajnalka, valamint elmondta, hogy folyamatban van két kiírás náluk is, családi ház- és mezőgazdasági földvásárlás témákban, valamint a vásárokon való megjelenéseket is tervezik támogatni, így érdemes a továbbiakban is követni az EHA honlapját.

 

forrás: https://kepesujsag.com/az-eha-csapata-tovabbra-is-segiti-a-horvatorszagi-magyar-gazdalkodokat/

 


14.03.2024.