16 újabb támogatási szerződés

16 újabb támogatási szerződés

A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően 16 újabb támogatási szerződést kötött az Economica Hungarica Alapítvány sikeres pályázóival április 11-én és 15-én. A nyertes projektek a 2019. évi első körös pályázati felhívásokra beadott pályázatokból indulnak.

Az alapítvány mezőgazdasági földvásárlás kategóriájában 7 nyertes pályázó írt alá támogatási szerződést, amellyel a gazdák több, mint 20 hektár földet vásárolnak. A pályázatok 95 százalékában szántóföld képezte a pályázat tárgyát, míg szőlőültetvényre egy sikeres pályázat érkezett.

A fiatal párok önálló lakhatását támogató pályázatban három párral kötött szerződést április 15-én az Alapítvány, amely reményt ad arra, hogy vannak még olyan fiatal családok, akik falusi környezetben képzelik el a jövőjüket.

Vállalkozásindító támogatás keretében 6 fiatal, első vállalkozását elindító pályázó írt alá támogatási szerződést április 11-én. A vállalkozók képzése 12-én el is kezdődött, amely felkészíti az első körös nyertes pályázókat a második körre szükséges dokumentációk elkészítésére, valamint egy életre szóló tudást kapnak vállalkozás alapításhoz, annak vezetéséhez és az üzleti tervezéshez.

Mindhárom pályázati felhívás első ízben jelent meg az Economica Hungarica Alapítvány gondozásában.


16.04.2019.