Magyar borászok a horvát tengerparton

Képgaléria

Magyar borászok a horvát tengerparton

A HMDK Gazdaköre volt a házigazdája Crikvenicában a Kincses Pince nevű programsorozatnak, amelyre a Kárpát-medence minden régiójából érkeztek borászok. A Drávaszögből a karancsi Szabó és a csúzai Kováts pincészet volt jelen.

A magyar Agrárminisztérium 2019-ben indította el Kincses Pince nevű programját azzal a céllal, hogy megismertesse közönségével a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, emellett lehetőséget nyújtson arra is, hogy az anyaországi és külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek és találkozhassanak egymással, illetve fogyasztóikkal.

A Kincses Pince vándorrendezvény, amelyet Magyarország határain túlra is elvisznek. A járványhelyzet alatti kényszerszünetet követően tavaly a Székelyföldön került sor a megrendezésére, amelyen borászaink is bemutatkoztak, az idei programnak pedig a HMDK Gazdaköre volt a házigazdája a Tengermelléki-fennsíki megyei Crikvenica településen.

Gazdaszervezetünk képviseletében két drávaszögi borászat, a karancsi Szabó és a csúzai Kováts pincészet mutatkozott be a hétvégén a Kincses Pince borfesztiválon, de házigazdaként volt jelen a Kvarner-öböl borászati egyesülete, a Kvarner Wines is. Rajtuk kívül a Kárpát-medence valamennyi régiójából érkezett termelő, hogy bemutassa borait a város főterén tartott rendezvényen, tehát aki részt vett rajta, „teljes képet” kaphatott a magyar borkultúráról.

A rendezvényt, amelyre a magyar Agrárminisztérium, Crikvenica városa, valamint a Crikvenicai Turisztikai Egyesület támogatásával kerülhetett sor, megtisztelte jelenlétével dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár is. 

Forrás: https://kepesujsag.com/magyar-boraszok-a-horvat-tengerparton/


12.06.2023.