Országos kupa győztese a kopácsi virágkötő

Képgaléria

Országos kupa győztese a kopácsi virágkötő

Országos kupa győztese a kopácsi virágkötő

 

A višnjevaci és bellyei Kala virágüzletek tulajdonosa, a kopácsi Kuruc Veronika a múlt héten Zágrábban rendezett 57. FloraArt virágkötő kupán első helyezést ért el.

A rangos versenyre minden évben tapasztalt virágkötők jelentkezését várják, akik különféle kategóriákban mérik össze a kreativitásukat. Idén is öt versenyszámban kellett alkotni, a nyolcórás verseny ideje alatt a szakmai zsűri folyamatosan figyelt és pontozott. A drávaszögi magyar virágkötő, Kuruc Veronika tavaly vett részt először a megmérettetésen, akkor második lett.

A kopácsi virágos szakember szó szerint virágok között nőtt fel, hiszen a kopácsi Molnár gazdaságban még nagyszülei kezdtek el virágtermesztéssel foglalkozni, amit a szülei is folytattak. Egy álmot váltott valóra az első virágüzletével 2014-ben, azóta töretlen lelkesedéssel és szeretettel fejleszti immár összesen négy alkalmazottal működő két virágboltját. A szakmai fejlődést nagyon fontosnak tartja, a versenyszerű megmérettetést pedig tavaly kezdte egyik szakmabeli kolléganője, Suzana Lonjak biztatására. Ebben Veronikát budapesti mentora, Németh Attila mestervirágkötő is megerősítette, aki idén Magyarországot képviseli majd a virágkötészeti világbajnokságon.

A Kopácsi-rét előtt tisztelgett idei témaválasztásával

A nem kis felkészülést igénylő versenyre idén Veronika helyi témát választott, az Erdei vadon fantázianevet viselő témát szülőfaluja, Kopács és az azt körülölelő rét ihlette.

– Nagyon izgultam, a versenyen szigorú előírások mentén kellett alkotnunk kizárólag élő virágokból, és számos szempontot pontozott a zsűri. Összesen nyolc órán keresztül dolgoztunk öt kategóriában, és nagy volt az öröm, amikor mindegyikben helyezést értem el, az összesítés végén pedig az én nevemet mondták, vagyis én lettem a kupagyőztes. Óriási elismerés ez számomra és mindazon dolgok számára, amit a munkám által képviselek. A családom és a kollégáim támogatása nélkül ez nem ment volna, külön köszönet illeti a férjemet, aki segítette megvalósítani az alkotásaimhoz szükséges alapokat. A FloraArt Kupa így idén a Drávaszögbe költözhetett – tudtuk meg Veronikától.

A versenyen elkészült alkotások a FloraArt egész ideje alatt megtekinthetők voltak, a kiállítást pedig többezer ember látogatta meg.

Forrás: https://kepesujsag.com/orszagos-kupa-gyoztese-a-kopacsi-viragkoto/

 


29.05.2023.