Újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést az Economica Hungarica Alapítvány

Képgaléria

Újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést az Economica Hungarica Alapítvány

A magyar kormány idén is a HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája mentén segíti a horvátországi magyarság gazdasági fejlődését. A program újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen nemrég ismét szerződéskötésekre kerülhetett sor.

Múlt hét csütörtökön kötött szerződést az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) azon sikeres pályázókkal, akik falusi házat, illetve termőföldet kívánnak vásárolni, valamint a kezdő vállalkozók támogatására kiírt felhívás nyertes pályázójával. Az aláírásra az alapítvány székházában került sor. A földvásárlási pályázatnak két nyertese lett, a házvásárlási pályázaton pedig négy családot sikerült új otthonhoz juttatni. A kezdő vállalkozások indítására irányuló pályázatnak köszönhetően egy dályhegyi pályázóval sikerült szerződést kötni, jelenleg a pályázó üzleti képzése folyik.

– A mai napon az idei vállalkozásindítást támogató, ún. startup pályázat, valamint a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató pályázat első és második körös nyertes pályázóival tudtunk szerződést kötni. Különösen örülünk annak, hogy az idei pályázat első két körében négy fiatal párnak tudtunk segíteni az otthonteremtésben, ami hozzájárulást jelent a szülőföldön való boldogulásukhoz – mondta Palizs-Tóth Hajnalka, az EHA igazgatója, hozzátéve, hogy a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató idei pályázatok szeptember 15-én zárultak, és hogy a harmadik kör nyertes pályázóival is terveznek szerződni.

Forrás: https://kepesujsag.com/ujabb-sikeres-palyazokkal-kotott-szerzodest-az-economica-hungarica-alapitvany

 


22.10.2021.