Formai ellenőrzés

Képgaléria

Formai ellenőrzés

A pályázatok beadása után a beérkezett pályázatok formai ellenőrzésen esnek át. De miről is van itt szó? A formai ellenőrzésnél azt nézzük meg, hogy a pályázat tartalmazza-e az összes előírt adatot, dokumentumot. A pályázat elbírálásának ebben a szakaszában a pályáztató adminisztratív munkatársai nézik át a pályázatokat. Általános tapasztalat, hogy a pályázatok 80%-a formai hibás!

Mivel a pályázati felhívásunkban benne van a hiánypótlási lehetőség, így a formai hibás pályázatokat hiánypótoltatjuk a következő módon. A formai hibás pályázók kizárólag elektronikus úton kapnak értesítést az online rendszerben megadott e-mail címükre. Az értesítés után a www.economica-hungarica.eu bejelentkezve a pályázó megtekintheti, hogy milyen formai hiányosságok merültek fel a pályázatával kapcsolatban. A megjelölt határidő mellett, amely 8 nap, lehetőség van pótolni online felületen a hiányosságokat, így formai szempontból teljessé válik a pályázat, és így jut tovább a tartalmi ellenőrzési szakaszba. Hiánypótlásra csak egy alkalommal van lehetőség.

Sajnos előfordul, hogy vannak olyan formai hibák, amelyeket a hiánypótlás sem tesz kiküszöbölhetővé, ezért előfordul (pl. határidőn túl érkezett pályázat, jogosultsági feltételnek nem megfelelő pályázat), hogy a pályázó ilyen esetben formai okból való kizárásról kap értesítést.

Gyakori formai hibák:

  • hiányzó vagy hibás mellékletek
  • nem megfelelően olvasható (fénymásolt, szkennelt) dokumentumok
  • ellentmondás van a pályázati adatlap és becsatolt mellékletek tartalma között: alapítás dátuma nem jól van megadva, székhely hibásan feltüntetve, nyilatkozatok hibás kitöltése stb.

Fontos megjegyezni, hogy a pályázat kiírói azért is vannak, hogy tájékoztassanak, informáljanak és az esetleges kérdéseket megválaszolják. Ezért mindenkit biztatunk, hogy ne féljen kérdezni, érdeklődni!

Elérhetőségeink: email: info@economica-hungarica.eu

                         telefon: +385 31 210 094


19.10.2021.