Nagyszabású mentorprogram indul Horvátországban is

Képgaléria

Nagyszabású mentorprogram indul Horvátországban is

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, szakmai partnerségben a Design Terminallal, Vajdaság és Erdély után Horvátországban is elindította a magyar vállalkozókat segítő mentorprogramját, melynek a hivatalos megnyitójára szerdán a kopácsi tangazdaságban került sor.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016-ban kezdte meg a Kárpát-medence külhoni magyar régióiban élő vállalkozók szakmai támogatását. A vállalkozók támogatását célozta meg két tematikus év is: a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve, valamint a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. A folyamatos szakmai segítségnyújtással egy háromszáz fős Kárpát-medencei vállalkozói hálózat jött létre. Majd 2019-ben Vajdaságban, ezt követően pedig Erdélyben elindították a nagyvállalkozói mentorképzést.

A program célja helyi tapasztalt nagyvállalkozók mentorrá képzése a külhoni magyar régiókban. A szakmai program megvalósításában a horvátországi partner az Economica Hungarica Alapítvány.

Horvátországban szeptember 29-én vette hivatalosan is kezdetét a mentorprogram.

A megnyitón köszöntőt mondott Jankovics Róbert HMDK-elnök, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Palizs-Tóth Hajnalka, az  Economica Hungarica Alapítvány igazgatója és Jónás László, a Design Terminal szakmai vezetője.

Forrás: https://kepesujsag.com/nagyszabasu-mentorprogram-indul-horvatorszagban-is/


30.09.2021.