Folytatódik a baranyai autópálya építése

Képgaléria

Folytatódik a baranyai autópálya építése

Folytatódik a Ploce-Budapest V/C páneurópai közlekedési folyosóhoz tartozó autópálya horvát szakaszának építése - adta hírül kedden a horvát sajtó.

Boris Huzjan, az A5-ös horvát autópályát kezelő Hrvatske autoceste (HAC) vállalat elnöke és a kivitelezők kedden a Petrőc (Petrijevci) közeli Dráva-hídon aláírták az autópálya részét képező Halasica-Pélmonostor-híd megépítéséről szóló szerződést.

Az eseményen jelen volt Andrej Plenkovic, Horvátország miniszterelnöke, aki kiemelte, hogy a 17,5 kilométeres szakasz megépítése stratégiai jelentőségű Horvátország, valamint Szlavónia és Baranya számára.

A kormányfő elmondta, hogy a 443 millió kúna értékű projekt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Horvát Újjépítési és Fejlesztési Bank (HBOR) közös finanszírozása révén valósul meg a következő két évben.

Az V/C nemzetközi folyosó a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) része. Az észak-déli irányú közlekedési korridor az adriai Ploce kikötőt köti össze a bosznia-hercegovinai Szarajevón (Sarajevo) és a horvátországi Eszéken (Osijek) át Budapesttel.

  1. április 28.

Kép forrása: sbplus.hr


04.05.2020.