Csütörtöktől lehet jelentkezni a Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozójára

Képgaléria

Csütörtöktől lehet jelentkezni a Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozójára

Online szervezi meg idén a Kárpát-medencei vállalkozók találkozóját a Nemzetpolitikai Államtitkárság - jelentette be Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdai videobejegyzésében a legnagyobb közösségi portálon.

Potápi ismertette, hogy az elmúlt évek nemzetpolitikája egyre inkább a szülőföldon való boldogulásra irányult, ennek érdekében Magyarország gazdaságfejlesztési programokat indított és több pályázatot hirdetett meg Kárpát-medencei kis- és mikrovállakozások támogatására.

"Többezer vállalkozóval tartjuk napi szinten a kapcsolatot, és kialakult egy olyan hálózat, amelynek a munkájára azt gondolom, hogy nagyon nagy szükség van, hogy a továbbiakban is folytassuk" - állapította meg az államtitkár.

A Kárpát-medencei magyar vállalkozók eddig négy alkalommal találkoztak szakmai eszmecserére, legutóbb tavaly Mezőkövesden. A járványügyi helyzet miatt idén online módon tartják meg a tanácskozást, május 8-án és 9-én.

A pályázati felhívást április 16-án, csütörtökön teszi közzé a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Külhoni Magyarok honlapon (www.kulhonimagyarok.hu).

"Ebben a nagyon nehéz, megváltozott gazdasági helyzetben szükség van arra, hogy kitartsunk egymás mellett és tanácsainkkal tudjuk egymás munkáját segíteni" - hangsúlyozta Potápi, hozzátéve, hogy "ez már nem csak szakmai együttműködés, hanem barátságokról is szó van, ezért lenne méginkább jó, hogyha ezt az együttműködést meg tudnánk tartani."

(2020. április 15.)

 

Kép forrása: kormany.hu


04.05.2020.